michael-stensgaard-interviews

Ny MBA i en traditionel branche

I en tid, hvor den moderne forbruger dyrker deleøkonomien som religion, er flere etablerede brancher udsatte. Uber truer taxaindustrien og Airbnb er med rekordfart blevet verdens største udbyder af logi til den rejsende. At drive en succesfuld forretning i disse omgivelser kræver derfor dygtighed og snilde. Michael Steensgaard har bevist, at han besidder begge dele. Det er altid en fornøjelse, når dygtige mennesker vælger at udvide horisonten hos os på Business Institute.

 

Læs Michaels historie her:

“Jeg hedder Michael Steensgaard, og jeg er 46 år gammel. Gennem de seneste 21 år har jeg arbejdet i forskellige ledende stillinger indenfor hotel og rejsebranchen, heraf de sidste ti år som hoteldirektør. Jeg er i tidernes morgen uddannet netop indenfor hotel og restaurationsbranchen, hvor den ene stilling har taget den anden, og da jeg så endte som direktør for ti års tid siden kunne jeg mærke, at jeg manglede noget at bidrage med på et mere akademisk niveau. Derpå tog jeg en akademiuddannelse i ledelse, og efterfølgende en diplomuddannelse i international handel og markedsføring. Det var rigtigt gavnligt, men jeg savnede sparringen med andre erhvervsledere. Dét er hvad mine uddannelser hos Business Institute kunne give.”

Hvorfor MBA in Leadership Psychology og Useful Education?

“Som jeg nævnte før gav diplomuddannelsen mig mange gavnlige ting med i bagagen, men jeg manglede sparring, dialog og inputs fra andre erhvervsledere. Jeg havde en direktørkollega, som studerede MBA hos Business Institute, og hun talte rigtigt varmt om stedet, så jeg sprang ud i det.

En anden motivation for mig var, at efter at have startet en virksomhed op og kommet igennem den første fase, så bliver det igen hverdag. Her begyndte jeg at tænke på, hvordan jeg kunne bringe virksomheden videre til næste fase? Og netop til denne del søgte jeg indspark og erfaringer fra andre erhvervsledere. Hos Business Institute bliver man hurtigt inddelt i teams, som man arbejder sammen med, og det er vanvittigt brugbart. Netop her kunne jeg få den sparring, som jeg gik og savnede.

Jeg var ikke vant til at arbejde i teams, så der var lige en barriere, som skulle nedbrydes. Men jeg vil ikke have været foruden – det giver så meget.”

 

MBA’en har hjulpet mig videre i processen omkring min egen ledelsesstil. Jeg er blevet min egen ledelsesarkitekt, og jeg har fået fokus på de faldgrupper, som min virksomhed står overfor i dag. Jeg er helt klart blevet en bedre analytiker, jeg har fået stærke forretnings- og organisationspsykologiske kompetencer, og så er jeg blevet mere innovativ.

 

“Jeg kan i den grad fremhæve Business Institutes uddannelseskoncept Useful Education; nemlig at du får noget indhold, som virkelig er anvendeligt fra dag ét.”

Hvordan er Business Institute som sted?

“Som direktør hos DGI Huset Herning, er jeg virkelig imponeret over det gode værtskab, som man bliver mødt med hos Business Institute, hvilket særligt fanger mit øje, når jeg til daglig arbejder med en servicevirksomhed. Der bliver skabt et afslappet læringsmiljø med en service helt i top. Det medfører en unik stemning, som tilskynder engagement hos den studerende. Man har lyst til at engagere sig. Jeg oplevede nærmest et tomrum efter uddannelsens afslutning. Jeg savner det input, som undervisningen og de medstuderende gav mig. Jeg har kun topkarakterer til atmosfære, stemning og miljø. Jeg tror ikke, at du får det bedre andre steder.

Business Institute er et sted, hvor eksamensbeviset ikke er det vigtige – det vigtige er, at man som studerende får noget med, der kan bruges i praksis.”

Hvorfor uddannelse hos Business Institute?

“Man skal læse en MBA hos Business Institute, hvis man søger engagerede undervisere, som kommer med et materiale, der ikke er sat sammen af forældede, støvede teoribøger. Selvfølgelig bliver nogle klassiske teorier bragt i spil, som man af gode grunde ikke kan komme udenom. Underviserne har fingeren på pulsen, de ved hvad der rør sig, og materialet bliver bragt i spil på en nyskabende måde, som jeg tror adskiller sig fra andre MBA-udbydere.

Man lærer at transformere teori til praksis, i mit tilfælde hos DGI Huset i Herning, og man kommer til at færdes i et læringsmiljø, som bare er godt.”

Michael Steensgaard har videreudviklet sine kompetencer hos Business Institute, og han nyder stadig godt af det netværk, som blev opbygget gennem uddannelsen. Desuden afsluttede han sin MBA2 in Corporate Entrepreneurship i juni 2018.