casper-bach-andersen-interviews

Strategiske tanker i kæmpe koncerner

Detailhandel er en massiv del af vores samfund og økonomi i dag; og det er et kæmpe maskineri der ligger bag. Casper kender alle tandhjulene bag.

 

Læs Caspers historie her:

Casper Bach Andersen er ansat hos ECE Projektmanagement i Tyskland, der opkøber, leder og bestyrer 199 storcentre i bl.a. Europa. Et af de storcentre, som ECE bestyrer i Danmark, er Rosengårdcenteret i Odense. 

Allerede i sine unge dage vidste Casper, hvad han ville. Casper har både gået på Sergentskole, Handelsskole og blev helt tilbage i år 1993 Trainee i Dansk Supermarked. I år 1997 blev Casper “Sales – and operations lead” i Føtex og startede allerede tidligt med at få ansvar. Allerede tre år efter, steg han i graderne og blev “Operations Manager” samme sted. 

Efter at have været en del af Føtex, søgte Casper nye udfordringer. Derfor blev han i år 2002 Manager i Stof og Stil, Norge. Arbejdet her var med til at søge nye grænser uden for Danmark. Efterfølgende begyndte Casper at arbejde hos en anden virksomhed, nemlig Intersport i Danmark. Her var Casper lagerchef og havde med sin tillærte viden formået at forstå branchens udfordringer.

I år 2003, et år efter, blev Casper virksomhedschef i Coop, hvilket gav ham ekstra baggage med i rygsækken. Efter en del erfaring, valgte Casper at søge nye veje. Derfor blev han, i år 2003, ansat som virksomhedsmanager og efterfølgende, i år 2004, Regions Manager med fokus på ledelse inden for HR og distanceledelse i virksomheden Dressmann A/S.

 

Ny koncern

I år 2007, ca. tre et halvt år efter, blev Casper en del af Lidl, hvor han med mange års erfaring inden for detail kunne bruge sine kompetencer. Her startede Casper som distriktschef, hvor hans primære arbejdsopgaver bestod af ledelse og budgettering for i alt syv butikker på Fyn og i Jylland.

I år 2010 blev Casper salgschef i Lidl for hele 31 butikker på bl.a. Fyn, Jylland og Sydsjælland. Her var Caspers primære opgaver at implementere strategier og koncepter i distrikterne, samt at have ledelses- og budgetansvaret. Efter seks år valgte Casper at søge nye udfordringer inden for samme virksomhed, og blev derfor personale- og administrationschef, hvor han her havde ansvaret for to afdelinger med henblik på HR, budgettering og strategi. Samtidig med dette, blev Casper ekstern censor hos Tradium, hvilket han i dag stadig beskæftiger sig med. Efterfølgende fik han stillingen som ”Operations Executive HQ” i Lidl.

Efter i alt ti år og ti måneder hos Lidl Danmark, skulle der ske noget nyt. I forbindelse med arbejdet hos Lidl, begyndte Casper at tænke på, hvilke muligheder, der var for at uddanne sig yderligere. Derfor valgte han en MBA in Strategic Thinking hos Business Institute, hvor han samtidig blev ansat som CEO hos Rosengårdcenteret og som bestyrelsesmedlem. Allerede et år inden afslutningen på uddannelsen, blev Casper ansat hos ECE projektmanagement. Først startede han med at arbejde inden for “Center Management”, som omhandlede forretningen i Leipzig og Hamborg, hvorefter han i forbindelse med afslutningen på uddannelsen blev ansat som CEO inden for Odenseområdet hos ECE projektmanagement, hvilket er hans stilling i dag.

 

Stillingen i ECE giver et nyt strategisk, markedsførings- og ejendomsrettet perspektiv på detailhandlen og et endnu større fokus på ledelse af mange interessenter, og det er netop hér, at en MBA fra Business Institute kommer i spil.

 

Casper Bach Andersen har i dag formået at blive øverste ansvarlig ved hjælp af sine erfaringer samt en uddannelse hos Business Institute. Teori koblet med erfaringer gennem livet har hjulpet Casper til at være den, han er i dag.

Vi ønsker Casper alt held og lykke fremover, og vi håber, han bliver ved med at tage imod nye udfordringer!