henrik-gehrt-interviews

Der er jo aldrig et godt tidspunkt at læse en MBA – så lad være med at vente

Henrik er meget interesseret i integrationen mellem mennesker og er nysgerrig efter, hvad der ligger bag menneskets tankegang, når det gælder samarbejde og det at få en organisation til at fungere. Som sektionschef for depot og distribution handler det meget om at kunne forstå at opnå et fælles samarbejde, som skaber bundlinjen. Derfor valgte Henrik Gehrt en MBA in Leadership Psychology, som hjælper ham med fremadrettet at lede en organisation med fokus på samarbejde.

 

Læs Henriks historie her:

“Mit navn er Henrik Gehrt. Jeg er 49 år og arbejder som sektionschef for depot og distribution i forsvaret. Jeg har til daglig ansvaret for omkring 200 medarbejder over hele landet. I mit arbejde handler det primært om at optimere forretningen i forhold til depot og distribution, så vi bliver bedre til at samarbejde. Der er derfor ikke tale om, at vi inden for mit fag bør maksimere vores strategi og dermed forbedre bundlinjen. Vi har derfor heller ikke for øje at opnå nye kunder, eller komme ud på markedet med et nyt produkt. Det er ikke en mulighed i forsvaret, men jeg kan blive bedre til at optimere samarbejdet internt i min organisation, hvilket er lige præcis der, hvor Leadership Psychology  giver mig drivkraften.”

 

Hvorfor MBA in Leadership Psychology?

“Jeg faldt over denne MBA uddannelse, fordi den passede i forhold til mine interesser, og Business Institute befinder sig tæt på min bopæl i Viborg. Jeg overvejede MBA uddannelsen i Århus, men den traditionelle MBA uddannelse tiltalte mig ikke. Jeg fik hos Business Institute derimod mulighed for at vælge lige præcis den linje, som tiltalte mig, nemlig Leadership Psychology.

Selve studiet mellem teori og praksis har været med til at skabe en dybere teoretisk forståelse. Arbejdet med selvvalgt erhvervscase har været rigtigt spændende og samtidig givet teoretisk grundlag for at forstå tingene i en større sammenhæng. Det er ikke kun undervisningen i det enkelte fagmodul som har været med til at skabe forståelse, men oplevelsen af den røde tråd gennem hele uddannelsesforløbet, som virkelig har flyttet mit mindset.”

 

Uddannelsen MBA in Leadership Psychology har fået mig til at se det hele i et større perspektiv. At blive bedre til at se helheder frem for ‘Bits and Pieces’ er en stor fordel, når man skal forstå sin organisation.

 

“Uddannelsen har i den grad udviklet min evne til at forstå, hvad det er for nogle dynamikker, der foregår bagved i virksomheder. Det har gjort mig bedre i stand til at gennemskue ting, opnå bedre resultater og indfri mål.”

 

Hvorfor Business Institute som sted?

“Noget så simpelt som at kaffen er af god kvalitet! – kvaliteten af måltiderne og i det hele taget rammerne hos Business Institute, er med til at man oplever en bevidsthed omkring kvalitet og service. Kvaliteten af undervisningen kombineret med en afslappet tilgang, som alligevel ikke er mere afslappet end, at man møder til tiden og har en struktureret, faglig og disciplineret undervisning gør noget ved helhedsindtrykket. Jeg sætter pris på høj kvalitet hele vejen igennem, om det er kaffen, underviseren eller lokalerne. Alt i alt giver det et samlet indtryk af Business Institute og man vælger derfor at ligge en større energi i tingene

Underviserne er utrolig kompetente og formår at formidle fagenes mange teorier og facetter, så vi studerende forstår at kunne anvende disse i praksis. Sammenspillet mellem teorien og den praktiske anvendelse er derfor yderst anvendelig.”

 

Hvorfor uddannelse hos Business Institute?

 

Hvis man udelukkende tager en MBA uddannelse for at komme højere op ad karrierestigen og opnå en vis form for status, kan det godt blive nogle lange år. Interessen for ledelsesdisciplinen skal være til stede – det skal være lysten, der driver værket.

 

“Tag en MBA uddannelse af nysgerrighed – spring ud i det! Der er aldrig noget godt tidspunkt, hvor man har masser af overskud og tid tilovers. Det skal være drivkraften og interessen for at lære, som skal drive dig i retningen af en MBA uddannelse. At få familieliv, karriere og en MBA til at spille sammen, vil altid være en kunst i sig selv. Det kan være presset til tider, men ikke uoverskueligt. Man skal gøre det udelukkende for lysten til at blive klogere og samtidig blive en bedre leder. Derudover skal man også være drevet af at få en større indsigt i de forskellige faglige retninger. Man bliver en bedre leder, bedre til at se helheder og til at styre en organisation.”

Fremtidsperspektiverne for Henrik er, at han vil bruge uddannelsen til at åbne døre og dermed “booste” sin karriere. Hvis det rigtige job byder sig, vil han slå til, da han nu føler at han har den viden, der skal til for at komme videre op ad karrierestigen.

Ydermere overvejer Henrik Gehrt at tage en MBA2 in Strategic Thinking. Inden da har han planer om at holde et års pause fra studiet, for nu skal implementeringen af al den nye viden i gang hjemme i organisationen – men mon ikke vi ser ham inden længe klar til at tilegne sig viden igen, for Henrik er videbegærlig og ambitiøs og ønsker at være lige der, hvor tingene sker…