jakob-kristensen-interview

Jægersoldat og lederuddannelser – Jakob (og Aalborg) kan det hele

Med en baggrund inden for Forsvaret, og en imponerende karriere hos Specialoperationsstyrken, har Jakob allerede opnået mere end mange af os, når i løbet af et helt liv. Men det får ham ikke til at hvile på lauerbærerne – tværtimod. 

 

Læs Jakobs historie her:

På nuværende tidspunkt sidder Jakob Kristensen som Global Competency Manager hos Siemens A/S. 

Mit ansvarsområde er salg, strategiske processer samt organisatorisk og kulturel udvikling på globalt plan. 
Opmærksomhed på stakeholder management i forskellige kulturer, er noget jeg oplever på daglig basis. Analysere, formulere og eksekvere strategi og ledelse er en del af min hverdag.

Kigger vi længere tilbage i tiden, var det en helt anden historie. Jakob var for ca. 17 år siden ansat som ’Danish Representative’ i Notio med base i Frankrig. Her lå fokus på sprog, kultur og Sale Supervision. Efter 9 måneder drog Jakob tilbage til Danmark, hvor han blev ansat som ’Second Lieutenant’ inden for hæren. Her arbejdede han med ledelse og motivation, som var med til at udvikle hans skjulte ledelseskompetencer.

Efterfølgende fik Jakob i 2001 stillingen som ‘Head of Department, Platoon Commander’ hos Royal Dragoon Regiment, JDR inden for hæren, hvor Jakob tilbragte et år og tre måneder med arbejde inden for strategisk og taktisk planlægning, herunder også coaching og teambuilding. Efter en 3-årig bachelor hos ’The Royal Danish Military Academy’ tog Jakob titlen som ’First Lieutenant’, med hovedfokus på ledelse, psykologi, taktik og engelsk som sprog. Med en masse erfaringer, og en indsigt inden for hæren, blev Jakob i 2008 projektleder og Supervisor inden for ’Jyske Dragon Regimet’, hvor han blev i ét år, inden han drog ud på helt nye udfordringer. Samme år blev Jakob kaptajn i det danske jægerkorps og tilbragte ca. seks år i specialoperationsstyrken. Allerede i år 2009 blev han bestyrelsesmedlem i grundejerforeningen Nordmarken & Halundparken, hvor han var i 5 år i forbindelse med Forsvaret.

 

Det civile liv

Efter tiden i Forsvaret, ville Jakob styrke sine personlige ledelseskompetencer og åbne døren til et civilt lederjob. Derfor valgte han i 2010-2012 at tage en MBA in Strategic Thinking, for at få et afsæt til fremtidige ledelsesgerninger, og for at stå stærkere over for morgendagens udfordringer med et stærkt teoretisk ståsted.

De mange erfaringer i Forsvaret, og nu også en teoretisk uddannelse med i bagagen hos Business Institute, var med til at give Jakob et skub op ad karrierestigen. Efter endt uddannelse hos Business Institute, valgte Jakob at forsætte med at studere inden for ledelse, organisation, analyse og taktik hos ’Royal Danish Defence College’. Her studerede Jakob i ét år, hvorefter han drog videre i sin karriere inden for hæren.

I 2014 sker der noget helt nyt. Jakob bliver træningsansvarlig hos Bestseller, og arbejder med at træne og vejlede inden for ledelse, koncepter, samt hvordan man bedst muligt kan optimere sin værdikæde og skabe nye kunder i forbindelse med salg i forskellige showrooms. I dette arbejde, har Jakob gennem uddannelsen erfaret, hvor meget styrken i et samlet team kan rykke sig på utrolig kort tid.

Jeg har fået en selvsikkerhed i erkendelsen af den ledelse og strategi jeg havde kompetencerne til, og den jeg fik erhvervet efterfølgende.

Efter 2,5 år hos Bestseller valgte Jakob Kristensen igen at søge nye udfordringer. I dag er han derfor ’Global Competency Manager’ hos Siemens. Her er fokus at optimere udviklingen og træne folk til at gøre sit bedste for virksomheden. Samtidig gør Jakob det muligt for de globale og regionale operationer at betjene kunden med dygtige fagfolk.

Uddannelsen har givet mulighed for at blive en del af en multinational organisation, som opererer i en dynamisk kontekst. Jeg anvender derfor dagligt værktøjer fra management og strategi, som hjælper mig til at analysere, formulere og eksekvere strategi på toplederniveau. 
I en multinational organisation kræver det nemlig en stærk evne til Stakeholder Management og kulturforståelse, hvilket jeg nu er blevet mere opmærksom på. De kulturelle forskelle er for mig mere underliggende, hvor det vigtigste for mig er evnen til at kunne analysere komplekse organisationskulturer og strategier, samt evnen til at formulere og eksekvere dette gennem ledelse.