tenna-interview

Læringsprocessen betød meget

Går du og undrer dig over, hvilke fordele det har at kombinere hele to MBA’er med en top Governance, og overvejer du måske selv at springe ud i en af uddannelserne? Så kan du helt sikkert hente inspiration fra dette interview. Tenna Allerslev har både gennemført en MBA i Strategic Management, en MBA² i Leadership Psychology og en Top Governance fra Business Institute. Jeg interviewede Tenna en fredag eftermiddag for at blive klogere på, hvordan hun har gjort brug af de tre uddannelser i sit arbejde.

Tenna arbejder i dag hos Siemens Gamesa som Head of Commercial, Controlling & Finance Offshore Service Logistics, hvor hun hovedsageligt beskæftiger sig med alt det kommercielle – herunder kontraktforhandlinger, økonomi og risikostyring i kontrakterne. Til dagligt sidder Tenna i en afdeling med 70 medarbejdere, hvoraf hun leder 7 i hendes afdeling. Jeg spurgte Tenna, hvordan hun har gjort brug af uddannelserne i hendes arbejde, hvortil hun svarede, at hun har fået mere klarhed, og er blevet bedre til at forstå bestemte mekanismer, hun ikke var bevidst om tidligere:

”Jeg ved nu, hvordan jeg spørger efter de rigtige ting: hvad er der af markedsvækst, og hvad er der af potentiale i markedet. Jeg skal sørge for, at vi får lavet en forretningsplan, sådan at virksomheden har mulighed for at gå ud og vinde noget mere forretning på markedet. Det er der, den strategiske ledelsesdel kommer ind i billedet”
Kombinationen af de tre uddannelser er utrolig god til netop den stilling, Tenna har. MBA’en i Strategic Management har gjort hende skarpere på de strategiske parametre og forretningsudviklingen, hvorimod MBA’en i Leadership Psychology har givet hende en dybere indsigt i, hvordan man som leder tilbyder sine medarbejdere et godt arbejdsmiljø.

Som mange andre ledere foregår meget af Tennas kommunikation med både kollegaer og kunder nu via Microsoft Teams, hvorfor jeg spurgte ind til hendes oplevelser med dette:

”I øjeblikket kører vi en forandringsproces via Teams, hvilket er meget kompliceret. Man kan ikke lige sætte sig sammen med folk og drikke en kaffe eller snakke ansigt til ansigt”
Gennem mit interview med Tenna blev jeg klogere på mange ting. Jeg spurgte hende også, om hun havde nogle gode råd til dem, som lige nu sidder og overvejer en MBA, hvortil hun svarede:

”Hvis man vil tage en MBA, så skal man aftale det med sin familie. Man skal bruge den tid, det kræver, og man skal prioritere benhårdt. Man skal afgøre med sig selv, hvad man vil lære, hvor meget man vil lære og hvad formålet med uddannelsen er”
For Tenna betød læringsprocessen meget, og hun nævner, at der hos Business Institute er et behageligt læringsmiljø med rig mulighed for at spare og diskutere i grupper bestående af forskellige ledere med hver deres spidskompetence. Hvem ved, om vi får Tenna at se igen en skønne dag – måske til hendes tredje MBA. Indtil da vil vi i hvert fald ønske hende alt held og lykke fremover.