Andrea Kates

Titel: Chief Strategist/Business Genome Group, forfatter og innovationsekspert

Andrea Kates er ekspert i at lede virksomheder til at tilpasse sig det konstant foranderlige forretningsmiljø og har været nøglekatalysator for globale virksomheder og organisationers forandringsprocesser.

Andrea er en af de førende globale specialister i virksomhedsledelse, teknisk start-CEO og rådgiver. Hun har arbejdet på mere end 200 virksomhedsinitiativer designet til at udstyre ledere til at kommercialisere nye trends og teknologier. Hun er i øjeblikket involveret i en række projekter, der er fokuseret på innovationsstrategi, “Future of” -serien (mobilitet, AI, detailhandel, arbejde) og forretningsmodel-redesign. Med base i San Francisco arbejder hun med teams  i hele verden,; og Andrea fokuserer på at bringe nye ideer til markedet, co-skabe med kunder for at afsløre nye produktretninger og lette sessioner, der justerer lederskab i en fremtidig retning.

Andrea var administrerende direktør for San Francisco SaaS-teknologiselskabet, der var banebrydende for anvendelsen af ​​lean opstartmetoder for store virksomheder (Intel, Mayo Clinic, Nasdaq, KK Wind-Denmark) og tjente 13.000 teams, der var involveret i at bringe nye teknologier på markedet. Derudover har hun ledet flerårige vækstinitiativer med kunder, herunder: Audi, SuMi Trust (Japan), GM, Tokio Marine, Ford (Kina / USA), Roche (Basel), JLL, AIG og Allstate.

Som ledelsestænker og hovedtaler har Andrea optrådt på hovedscenen på TED, Aspen Institute, CxO Forum (Tokyo), Københavns Fintech, Ciscos globale innovationsmøde, Zurich Insurance, Jones Lang LaSalle, Rueda de Innovación (Bogota), og Midtjysk Lederforum (Danmark). Hun fungerer som rådgiver for Open Innovation Gateway, drevet af Fujitsu og er underviser hos Business Institute i Danmark.

Hendes bestseller bog, Find Your Next er baseret på indsigter fra forskning og projekter med mere end 200 virksomheder i løbet af de sidste 15 år. 

Den filosofi, der driver Andreas arbejde er en radikalt nyt syn på forretningsstrategi: “Det er tid til at skille sig af med mange af de gamle redskaber til erhvervslivet, der rent faktisk holder virksomhederne tilbage til traditionelle 5- års planer. Den næste trommehvirvel for erhvervslivet er ‘evidensbaseret innovation´, drevet af en rig blanding af disciplin, tværfaglig indsigt og evnen til at reagere på forandringer“. 

Andrea har været gæsteforelæser hos University of California i Berkeley Haas School of Business, Rueda de Innovación (Bogota, Colombia) og eLAB ved Princeton University.

Hos Business Institute underviser Andres Kates på MBA in Corporate Entrepreneurship og er formand for Business Institutes Akkrediteringsråd.