Download rapport

En megatrend bliver defineret som en strømning i verdenen, eller en trend, som på globalt plan påvirker flere aspekter af den måde verdens befolkning lever på. Disse strømninger er ikke tydelige at se i vores hverdag, men skaber alligevel store samfundsændringer, hvorfor det er vigtigt at identificere dem, og forstå de muligheder og konsekvenser de skaber.

Pricewaterhouse Coopers (PwC) har i 2016 udarbejdet en rapport, der præsenterer og gennemgår de fem største megatrends i vores tid. De fem megatrends individuelle muligheder og konsekvenser blev ligeledes defineret.

FN har i samarbejde med Willis Tower Watson udarbejdet en lignende rapport i 2017, hvori de beskriver og nuancerer de fem megatrends, baseret på eksperters udtalelser og en verdensomspændende undersøgelse.

Begge af disse rapporter danner grundlaget for denne, forkortede, gennemgang af de fem vigtigste megatrends. Hos Business Institute A/S har vi konstant fokus på, hvilken retning samfundet bevæger sig i, hvorfor vi også vægter disse megatrends højt. Disse påvirker nemlig, hver især og på forskellig vis, alle aspekter af samfund og verden.